Dyskusje www.japonia.org.pl

Kultura, sztuka i historia Japonii.
Teraz jest czwartek, 9 lipca 2020, 14:53

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: wtorek, 27 maja 2008, 14:09 
Offline

Dołączył(a): poniedziałek, 17 grudnia 2007, 09:44
Posty: 12
Tak jak w temacie, zapraszam serdecznie, na jedenastą odslone kursu kulinarnego "Czas Sushi", ktora odbedzie sie 21 czerwca w Warszawie w Klubie "Przy Lasku" przy stacji Metra Natolin.

Zaproszenie nakurs sushi jest doskonalym prerzentem dla kazdego milosnika kuchni Japonskiej, każda osoba otrzyma specjalne imienne zaproszenie. W uwagach zamówienia prosimy o dokładne podanie imienia i nazwiska osoby obdarowywanej. Zaproszenia wysyłamy pocztą.


Zdjecia z poprzedniej edycji mozna obejrzec tutaj:

http://www.masala.com.pl/show.php?p=ad0 ... df4cc13107

Szczegóły i zapisy: Kursy Sushi - Informacje oraz Kursy Gotowania.


*******************************************************************


Witajcie, chciałbym serdecznie zaprosić na szkolenie kulinarne pod tytułem „Czas Sushi”

W trakcie naszego kursu dowiecie się m.in., czym różni się ryż Shinode od ryżu Nishiki musenmai, jaka jest różnica pomiędzy glonami silver i gold, dlaczego kolor nakrętki na sosie sojowym ma znaczenie, jak upiec krewetkę, aby była prosta, pod jakim kątem ciąć stek z tuńczyka i wielu, wielu innych niezbędnych informacji. Zdobędziecie wiedzę na temat historii sushi, ewolucji i zasad, według których należy je przygotowywać. Pod okiem doświadczonych instruktorów, nauczycie się Państwo w praktyce wykorzystywać zdobytą wiedzę, przygotowując maki sushi, nigiri sushi, futomaki, uromaki oraz wiele innych odmian.

Szkolenie odbędzie się w Klubie "Przy Lasku" przy stacji Metra Natolin w Warszawie w dniu 21 czerwca od godziny 11.00.

Czas trwania szkolenia około 3-4h.

Grupa: 10-15 osób.

Kurs poprowadzi Pan Dariusz Richter, dyrektor ds. rozwoju firmy Sanechem, jednego z największych w Polsce importerów delikatesów orientalnych oraz mistrz kulinarny w wielu kuchniach świata. (http://eksperci.gastrona.com.pl/art/article_6447.php)

Agenda

Miejsce: Klubie "Przy Lasku" , ul. Lasek Brzozowy 2 koło stacji Metra Natolin.

Termin: 21 czerwca 2008 r

Czas trwania: 3-4 h (Zajęcia rozpoczynają się o 11.00)

Grupa: 10-15 osób.

Program:

* Wykład o historii, istocie i rodzajach sushi


* Omówienie surowców potrzebnych do przygotowania potraw


* Pokaz przygotowania różnorodnych typów sushi połączony z degustacją


* Praktyczny trening dla uczestników kursu

Aby wziąć udział w szkoleniu, należy przynieść ze sobą:

* Fartuszek


* Deskę do krojenia


* Bardzo ostry nóż (bez ząbków do piłowania)

Cena 150 zł

Uwaga - Promocja!!!! Jeśli zgłosicie się Państwo przed 9 czerwca, zapłacicie tylko 130 zł!!!!


Szczegóły i zapisy: Kursy Sushi - Informacje oraz Kursy Gotowania.

_________________
Kursy Sushi | Kursy Gotowania


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL