Dyskusje www.japonia.org.pl

Kultura, sztuka i historia Japonii.
Teraz jest niedziela, 5 lipca 2020, 17:40

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: czwartek, 16 października 2008, 14:34 
Offline

Dołączył(a): poniedziałek, 17 grudnia 2007, 09:44
Posty: 12
Szanowni Państwo, serdecznie zapraszamy na piętnastą edycję szkolenia kulinarnego pod tytułem "Czas Sushi"

W imieniu firmy Masala - Smaki Świata mam zaszczyt zaprosić Państwa na piętnastą już edycja naszego szkolenia Czas sushi. Poniżej znajda Państwo wszystkie szczegóły. Zapraszamy również na nasza stronę: Masala - Smaki Świata, gdzie oprócz kursów kulinarnych znajdziecie wszystkie artykuły potrzebne do przygotowania znakomitego sushi.
*****************************************************************************************************************************************
Sushi staje się w Polsce coraz bardziej popularne. Praktycznie w każdym większym mieście powstają sushi bary, a składniki konieczne do przyrządzenia sushi dostępne są już w wielu sklepach. Coraz częściej robimy sushi także w domu. Jednak wbrew pozorom, przygotowanie sushi nie jest tak proste, jak mogłoby się wydawać. Krąży wiele legend, stereotypów i nieprawdziwych opinii na ten temat. Najczęściej z ust laików pada stwierdzenie, że „ ja po prostu nie lubię surowych ryb” :-), a przecież sushi znaczy "Kwaszony ryż" i to właśnie ryż, a nie dodatki, definiuje sushi. To w jego odpowiednim przygotowaniu tkwi tajemnica wyśmienitego smaku.

Sushi to nie tylko ryż i dodatki. To także filozofia, tajemnica, kontemplacja i wiedza. Przygotowanie sushi wymaga składników najwyższej jakości, umiejętności ich odpowiedniego doboru oraz znajomości rygorystycznych zasad przygotowania. W trakcie naszego kursu dowiedzą się Państwo m.in., czym różni się ryż Shinode od ryżu Nishiki musenmai, jaka jest różnica pomiędzy glonami silver i gold, dlaczego kolor nakrętki na sosie sojowym ma znaczenie, jak upiec krewetkę, aby była prosta, pod jakim kątem ciąć stek z tuńczyka i wielu, wielu innych niezbędnych informacji. Zdobędą Państwo wiedzę na temat historii sushi, ewolucji i zasad, według których należy je przygotowywać. Pod okiem doświadczonych instruktorów, w niewielkiej 10-15 osobowej grupie, nauczycie się Państwo w praktyce wykorzystywać zdobytą wiedzę, przygotowując maki sushi, nigiri sushi, futomaki, uromaki oraz wiele innych odmian.

Serdecznie zapraszamy do udziału i zapoznania sie z recenzją naszego kursu zamieszczoną na forum portalu miłośników Japonii Konnichiwa. http://www.forum.konnichiwa.pl/viewtopic.php?t=1088

Szkolenie odbędzie się w siedzibie naszej firmy - Galeria Skład Bananów - przy stacji Metra Służew w Warszawie w dniu 13 listopada od godziny 18.30.

Czas trwania szkolenia: około 3-4h.
Grupa: 10-15 osób.
Kurs poprowadzi Pan Dariusz Richter, dyrektor ds. rozwoju firmy Sanechem, jednego z największych w Polsce importerów delikatesów orientalnych oraz mistrz kulinarny w wielu kuchniach świata. (http://eksperci.gastrona.com.pl/art/article_6447.php)
Agenda
Miejsce: "Skład bananów", ul. Wołodyjowskiego 47 koło stacji Metra Służew.
Termin: 13 listopada 2008 r

Czas trwania: 3-4 h (Zajęcia rozpoczynają się o 18.30)
Grupa: 10-15 osób.
Program:
• Wykład o historii, istocie i rodzajach sushi
• Omówienie surowców potrzebnych do przygotowania potraw
• Pokaz przygotowania różnorodnych typów sushi połączony z degustacją
• Praktyczny trening dla uczestników kursu
Aby wziąć udział w szkoleniu, należy przynieść ze sobą:
• Fartuszek
• Deskę do krojenia
• Bardzo ostry nóż (bez ząbków do piłowania)
Cena 150 zł
UWAGA PROMOCJA!!!!

Jeśli zgłosicie się Państwo do 1 listopada, zapłacicie tylko 130 zł!!!!

Zachęcamy do zakupienia kursu jako prezentu okolicznościowego. Jeśli chcecie Państwo obdarować kogoś oryginalnym prezentem, w poniższym formularzu "Zaproszenie Dla:" prosimy o dokładne podanie imienia i nazwiska osoby obdarowywanej. Specjalne, imienne zaproszenie wyślemy pocztą pod adres zamawiającego lub inny podany w uwagach zamówienia.

Szczegóły i zapisy: Kursy Sushi - Informacje oraz Kursy Gotowania.

_________________
Kursy Sushi | Kursy Gotowania


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL