Dyskusje www.japonia.org.pl

Kultura, sztuka i historia Japonii.
Teraz jest niedziela, 31 maja 2020, 21:11

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: środa, 15 kwietnia 2009, 07:09 
Offline

Dołączył(a): poniedziałek, 17 grudnia 2007, 09:44
Posty: 12
Szanowni Państwo, serdecznie zapraszamy na majowe edycje szkolenia kulinarnego pod tytułem "Czas Sushi" w Warszawie

W trakcie naszego kursu dowiecie się m.in., czym różni się ryż Shinode od ryżu Nishiki musenmai, jaka jest różnica pomiędzy glonami silver i gold, dlaczego kolor nakrętki na sosie sojowym ma znaczenie, jak upiec krewetkę, aby była prosta, pod jakim kątem ciąć stek z tuńczyka i wielu, wielu innych niezbędnych informacji. Zdobędziecie wiedzę na temat historii sushi, ewolucji i zasad, według których należy je przygotowywać. Pod okiem doświadczonych instruktorów, nauczycie się Państwo w praktyce wykorzystywać zdobytą wiedzę, przygotowując maki sushi, nigiri sushi, futomaki, uromaki oraz wiele innych odmian.

Serdecznie zapraszamy do udziału i zapoznania sie z recenzją naszego kursu zamieszczoną na forum portalu miłośników Japonii Konnichiwa. http://www.forum.konnichiwa.pl/viewtopic.php?t=1088

Szkolenia odbędzą się w siedzibie naszej firmy - Galeria Skład Bananów - przy stacji Metra Służew w Warszawie w dniu
09 maja od godziny 15.30,
14 maja od godziny 18.30,
23 maja od godziny 15.30,
28 maja od godziny 18.30.




Czas trwania szkolenia: około 3-4h.

Grupa: 10-15 osób.

Kurs poprowadzi Pan Tomasz Szymankiewicz - szef kuchni restauracji japońskiej Ginza w hotelu Hilton w Warszawie.

Agenda

Miejsce: "Skład bananów", ul. Wołodyjowskiego 47 koło stacji Metra Służew.

Termin: 09 maja, 14 maja, 23 maja, 28 maja

Czas trwania: 3-4 h (Zajęcia rozpoczynają się o 15.30 lub 18.30 w zależności od wybranego terminu)

Grupa: 10-15 osób.

Program:

* Wykład o historii, istocie i rodzajach sushi
* Omówienie surowców potrzebnych do przygotowania potraw
* Pokaz przygotowania różnorodnych typów sushi połączony z degustacją
* Praktyczny trening dla uczestników kursu

Aby wziąć udział w szkoleniu, należy przynieść ze sobą:

* Fartuszek
* Deskę do krojenia
* Bardzo ostry nóż (bez ząbków do piłowania)


Cena: 150 zł.


Zachęcamy do zakupienia kursu jako prezentu okolicznościowego. Jeśli chcecie Państwo obdarować kogoś oryginalnym prezentem, w poniższym formularzu "Zaproszenie Dla:" prosimy o dokładne podanie imienia i nazwiska osoby obdarowywanej. Specjalne, imienne zaproszenie wyślemy pocztą pod adres zamawiającego lub inny podany.

Szczegóły i zapisy: Kursy Sushi - Informacje oraz Kursy Gotowania.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL