Dyskusje www.japonia.org.pl

Kultura, sztuka i historia Japonii.
Teraz jest wtorek, 2 czerwca 2020, 07:32

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: środa, 15 kwietnia 2009, 07:10 
Offline

Dołączył(a): poniedziałek, 17 grudnia 2007, 09:44
Posty: 12
Konserwatorium - Kazari Sushi (Sushi Ozdobne) - prowadzenie Matayoshi Haraguchi

Sushi jest potrawą z niezwykłymi tradycjami, od ponad dwóch tysięcy lat, udoskonalano metodę jego przygotowania, tworzono nowe formy i techniki. Przez stulecia japońscy kucharze prześcigali się w mistrzostwie wykonywania form tradycyjnych i tworzeniu nowych. Pracowali tak długo i ciężko, z godnym najwyższego szacunku poświęceniem, że imiona niektórych z nich zapisały się w annałach historii. Dzięki takim kucharzom jak Matsumoto Yoshichii, Shinichiro Mashita, Yohe Hanaka, Hisaji Imada - sushi ze zwykłego jedzenia stało się sztuką.

Dziś firma Masala - Smaki Świata, chce Państwa zaprosić abyście przyłączyli się do tego szlachetnego wyścigu. Pod kierunkiem Japońskiego mistrza, poznacie tajniki tworzenia najwyższej i najtrudniejszej grupy sushi - Kazari Sushi czyli sushi ozdobnego.

Wiedza którą zdobyliście na wcześniejszych kursach lub pracując sami w domu, jest już bardzo duża, zaś podstawowe formy zapewne wykonujecie bez najmniejszego problemu, nadszedł więc czas, abyście zmierzyli się Państwo z nowym wyzwaniem i zdobyli kolejny poziom wtajemniczenia. Zapraszamy zatem do udziału w kolejnym kursie kulinarnym.


Kurs poprowadzi Matayoshi Haraguchi - japoński mistrz kulinarny, specjalista kuchni japońskiej, miłośnik kuchni polskiej i włoskiej. Pracował, jako szef kuchni,w wielu krajach (min. Polsce, Niemczech, Włoszech, Japonii). W Polsce współtworzy menu wielu znanych sushi barów, prowadzi kursy kulinarne dla kucharzy z zakresu kuchni japońskiej.


Konserwatorium obejmuje szeroki zakres pracy praktycznej i bogaty materiał teoretyczny. W trakcie szkolenia stworzycie Państwo 4 skomplikowane formy Kazari Sushi:

1. Maki - Kwiat Wiśni

2. Sushi Blokowe - Formuła 1 (autorska forma Matayoshi Haraguchi)

3. Temari - Kwiat Wiśni

4. Sushi układane - kwiat lukrecji

Cześć teoretyczna przeprowadzona zostanie w formie panelu dyskusyjnego, w trakcie którego będziemy wymieniać doświadczenia, dzielić się wiedzą oraz prezentować swoje umiejętności. W trakcie kursu będziemy wspólnie rozwiązywali Państwa problemy, omawiali najtrudniejsze nawet zagadnienia i rozkładali na części pierwsze skomplikowane techniki.

Czas trwania szkolenia: około 3-4h.

Grupa: 10-15 osób.

Agenda

Miejsce: "Skład bananów", ul. Wołodyjowskiego 47 koło stacji Metra Służew.

Termin: 16 maja 2009 r

Czas trwania: 3-4 h (Zajęcia rozpoczynają się o 15.30)

Grupa: 10-15 osób.

Program:

* Wykład o Kazari Sushi
* Omówienie surowców
* Pokaz przygotowania w wykonaniu trenera
* Praktyczny trening dla uczestników kursu

Aby wziąć udział w szkoleniu, należy przynieść ze sobą:

* Fartuszek
* Deskę do krojenia
* Bardzo ostry nóż (bez ząbków do piłowania)

Cena 200zł

Zachęcamy do zakupienia kursu jako prezentu okolicznościowego. Jeśli chcecie Państwo obdarować kogoś oryginalnym prezentem, w poniższym formularzu "Zaproszenie Dla:" prosimy o dokładne podanie imienia i nazwiska osoby obdarowywanej. Specjalne, imienne zaproszenie wyślemy pocztą pod adres zamawiającego lub inny podany w uwagach zamówienia.

Szczegóły i zapisy: Kursy Sushi - Informacje oraz Kursy Gotowania.

_________________
Kursy Sushi | Kursy Gotowania


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL