Dyskusje www.japonia.org.pl

Kultura, sztuka i historia Japonii.
Teraz jest czwartek, 9 lipca 2020, 08:27

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: poniedziałek, 21 lipca 2008, 11:16 
Offline

Dołączył(a): poniedziałek, 17 grudnia 2007, 09:44
Posty: 12
Szanowni Państwo, serdecznie zapraszamy na dwunastą edycję szkolenia kulinarnego pod tytułem „Czas Sushi”, która odbędzie się w siedzibie naszej firmy przy stacji Metra Służew w Warszawie w dniu 21 sierpnia od godziny 18.30.

Zaproszenie na kurs sushi jest doskonałym prezentem dla każdego miłośnika kuchni Japońskiej, każda osoba otrzyma specjalne imienne zaproszenie. W uwagach zamówienia prosimy o dokładne podanie imienia i nazwiska osoby obdarowywanej. Zaproszenia wysyłamy pocztą.


Zdjecia z poprzedniej edycji mozna obejrzec tutaj:

http://www.masala.com.pl/show.php?p=ad0 ... df4cc13107

Szczegóły i zapisy: Kursy Sushi - Informacje oraz Kursy Gotowania.

*******************************************************************


Witajcie, chciałbym serdecznie zaprosić na szkolenie kulinarne pod tytułem „Czas Sushi”

W trakcie naszego kursu dowiecie się m.in., czym różni się ryż Shinode od ryżu Nishiki musenmai, jaka jest różnica pomiędzy glonami silver i gold, dlaczego kolor nakrętki na sosie sojowym ma znaczenie, jak upiec krewetkę, aby była prosta, pod jakim kątem ciąć stek z tuńczyka i wielu, wielu innych niezbędnych informacji. Zdobędziecie wiedzę na temat historii sushi, ewolucji i zasad, według których należy je przygotowywać. Pod okiem doświadczonych instruktorów, nauczycie się Państwo w praktyce wykorzystywać zdobytą wiedzę, przygotowując maki sushi, nigiri sushi, futomaki, uromaki oraz wiele innych odmian.

Szkolenie odbędzie się w siedzibie naszej firmy przy stacji Metra Służew w Warszawie w dniu 21 sierpnia od godziny 18.30.

Czas trwania szkolenia około 3-4h.

Grupa: 10-15 osób.

Kurs poprowadzi Pan Dariusz Richter, dyrektor ds. rozwoju firmy Sanechem, jednego z największych w Polsce importerów delikatesów orientalnych oraz mistrz kulinarny w wielu kuchniach świata. (http://eksperci.gastrona.com.pl/art/article_6447.php)

Agenda

Miejsce: "Skład Towarów Egzotycznych", ul. Wołodyjowskiego 47 koło stacji Metra Służew.

Termin: 21 sierpnia 2008 r

Czas trwania: 3-4 h (Zajęcia rozpoczynają się o 18.30)

Grupa: 10-15 osób.

Program:

* Wykład o historii, istocie i rodzajach sushi


* Omówienie surowców potrzebnych do przygotowania potraw


* Pokaz przygotowania różnorodnych typów sushi połączony z degustacją


* Praktyczny trening dla uczestników kursu

Aby wziąć udział w szkoleniu, należy przynieść ze sobą:

* Fartuszek


* Deskę do krojenia


* Bardzo ostry nóż (bez ząbków do piłowania)

Cena 150 zł

Uwaga - Promocja!!!! Jeśli zgłosicie się Państwo do 25 lipca, zapłacicie tylko 130 zł!!!!


Szczegóły i zapisy: Kursy Sushi - Informacje oraz Kursy Gotowania.

_________________
Kursy Sushi | Kursy Gotowania


Ostatnio edytowano sobota, 25 maja 2013, 15:00 przez Masala, łącznie edytowano 3 razy

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: poniedziałek, 21 lipca 2008, 20:44 
Offline

Dołączył(a): poniedziałek, 11 kwietnia 2005, 20:07
Posty: 254
Lokalizacja: Skierniewice
Ciekawy sklep internetowy :)

_________________
Ambasada


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: środa, 3 września 2008, 21:12 
Offline

Dołączył(a): poniedziałek, 17 grudnia 2007, 09:44
Posty: 12
Witam,
W imieniu firmy Masala chciałabym zaprosić na trzynastą już edycję szkolenia kulinarnego pod tytułem „Czas Sushi”, która odbędzie się w siedzibie naszej firmy przy stacji Metra Służew w Warszawie w dniu 25 września od godziny 18.30.

Zaproszenie na kurs sushi jest doskonałym prezentem dla każdego miłośnika kuchni Japońskiej, każda osoba otrzyma specjalne imienne zaproszenie. W uwagach zamówienia prosimy o dokładne podanie imienia i nazwiska osoby obdarowywanej. Zaproszenia wysyłamy pocztą.

Zdjęcia z poprzedniej edycji można obejrzeć tutaj:

http://www.masala.com.pl/show.php?p=ad0 ... df4cc13107

Więcej informacji na: Kursy Sushi - Informacje.


*******************************************************************


Witajcie, chciałbym serdecznie zaprosić na szkolenie kulinarne pod tytułem „Czas Sushi”

W trakcie naszego kursu dowiecie się m.in., czym różni się ryż Shinode od ryżu Nishiki musenmai, jaka jest różnica pomiędzy glonami silver i gold, dlaczego kolor nakrętki na sosie sojowym ma znaczenie, jak upiec krewetkę, aby była prosta, pod jakim kątem ciąć stek z tuńczyka i wielu, wielu innych niezbędnych informacji. Zdobędziecie wiedzę na temat historii sushi, ewolucji i zasad, według których należy je przygotowywać. Pod okiem doświadczonych instruktorów, nauczycie się Państwo w praktyce wykorzystywać zdobytą wiedzę, przygotowując maki sushi, nigiri sushi, futomaki, uromaki oraz wiele innych odmian.

Szkolenie odbędzie się w siedzibie naszej firmy przy stacji Metra Służew w Warszawie w dniu 25 września od godziny 18.30.

Czas trwania szkolenia około 3-4h.

Grupa: 10-15 osób.

Kurs poprowadzi Pan Dariusz Richter, dyrektor ds. rozwoju firmy Sanechem, jednego z największych w Polsce importerów delikatesów orientalnych oraz mistrz kulinarny w wielu kuchniach świata. (http://eksperci.gastrona.com.pl/art/article_6447.php)

Agenda

Miejsce: "Skład bananów” ul. Wołodyjowskiego 47 koło stacji Metra Służew.

Termin: 25 września 2008 r

Czas trwania: 3-4 h (Zajęcia rozpoczynają się o 18.30)

Grupa: 10-15 osób.

Program:

* Wykład o historii, istocie i rodzajach sushi

* Omówienie surowców potrzebnych do przygotowania potraw

* Pokaz przygotowania różnorodnych typów sushi połączony z degustacją

* Praktyczny trening dla uczestników kursu

Aby wziąć udział w szkoleniu, należy przynieść ze sobą:

* Fartuszek

* Deskę do krojenia

* Bardzo ostry nóż (bez ząbków do piłowania)

Cena 150 zł

Uwaga - Promocja!!!! Jeśli zgłosicie się Państwo do 14 września, zapłacicie tylko 130 zł!!!!


Więcej informacji na: Kursy Sushi - Informacje.

_________________
Kursy Sushi | Kursy Gotowania


Ostatnio edytowano czwartek, 23 maja 2013, 13:42 przez Masala, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: środa, 19 sierpnia 2009, 12:01 
Offline

Dołączył(a): wtorek, 18 sierpnia 2009, 14:34
Posty: 1
Sushi Akademia od kilku lat organizuje kursy sushi. Na takim kursie można poznać historię sushi i nauczyć się podstaw przyrządzania.
Kurs trwa 4-5 godzin i liczy ok. 15 osób, organizowany jest w każdą pierwszą sobotę miesiąca. Organizowane są również kursy w domach, firmach i innych miejscach

http://allegro.pl/search.php?sg=0&string=kurs+sushi


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL