Dyskusje www.japonia.org.pl

Kultura, sztuka i historia Japonii.
Teraz jest wtorek, 14 lipca 2020, 16:58

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: wtorek, 27 października 2009, 09:20 
Offline

Dołączył(a): poniedziałek, 17 grudnia 2007, 09:44
Posty: 12
Witajcie, chciałbym serdecznie zaprosić na listopadowo-grudniowe edycje szkolenia kulinarnego pod tytułem „Czas Sushi”.

W trakcie naszego kursu dowiecie się m.in., czym różni się ryż Shinode od ryżu Nishiki musenmai, jaka jest różnica pomiędzy glonami silver i gold, dlaczego kolor nakrętki na sosie sojowym ma znaczenie, jak upiec krewetkę, aby była prosta, pod jakim kątem ciąć stek z tuńczyka i wielu, wielu innych niezbędnych informacji. Zdobędziecie wiedzę na temat historii sushi, ewolucji i zasad, według których należy je przygotowywać. Pod okiem doświadczonych instruktorów, nauczycie się Państwo w praktyce wykorzystywać zdobytą wiedzę, przygotowując maki sushi, nigiri sushi, futomaki, uromaki oraz wiele innych odmian.

Szkolenie odbędzie się w siedzibie naszej firmy - Galeria Skład Bananów - przy stacji Metra Służew w Warszawie w dniu:
07.11.2009 od godziny 15.30
11.11.2009 od godziny 18.30
21.11.2009 od godziny 15.30
12.12.2009 od godziny 15.30

Czas trwania szkolenia około 3-4h.

07.11; 21.11 - Kurs poprowadzi Pan Dariusz Richter, dyrektor ds. rozwoju firmy Sanechem, jednego z największych w Polsce importerów delikatesów orientalnych oraz mistrz kulinarny w wielu kuchniach świata. (http://eksperci.gastrona.com.pl/art/article_6447.php )

21.11;. 12.12 - Kurs poprowadzi Pan Tomasz Szymankiewicz - szef kuchni restauracji japońskiej Ginza w hotelu Hilton w Warszawie.

Grupa: 10-15 osób.

Agenda

Miejsce: "Skład bananów", ul. Wołodyjowskiego 47 koło stacji Metra Służew.

Termin: 07.11.2009 od godziny 15.30
11.11.2009 od godziny 18.30
21.11.2009 od godziny 15.30
12.12.2009 od godziny 15.30

Czas trwania: 3-4 h (Zajęcia rozpoczynają się o 15.30 lub 18.30)

Program:

o Wykład o historii, istocie i rodzajach sushi

o Omówienie surowców potrzebnych do przygotowania potraw

o Pokaz przygotowania różnorodnych typów sushi połączony z degustacją

o Praktyczny trening dla uczestników kursu

Cena: 150 zł.


Szczegóły i zapisy: Kursy Sushi - Informacje oraz Kursy Gotowania.

_________________
Kursy Sushi | Kursy Gotowania


Ostatnio edytowano sobota, 25 maja 2013, 14:57 przez Masala, łącznie edytowano 2 razy

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: wtorek, 10 listopada 2009, 10:44 
Offline

Dołączył(a): poniedziałek, 17 grudnia 2007, 09:44
Posty: 12
Informujemy o dodatkowym, terminie kursu "czas Sushi" który odbędzie się 3.12.2009 od godziny 18.30.

Kurs poprowadzi Pan Paweł Krysiak - założyciel firmy Masala - Smaki Świata, trener sushi, znawca i wielbiciel kuchni japońskiej.

_________________
Kursy Sushi | Kursy Gotowania


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL